Ho’oponopono technika 4 egyszerű lépése

A megbocsátás és megbékélés művészete

A Ho’oponopono ima a megbocsátás módszere, amely megszünteti a gondolatokban és a sejtszerkezetben lévő elakadásokat. Megtisztít és megszabadít bennünket a negatív gondolatoktól, hiedelmektől és érzelmektől, amelyek elválasztanak minket az egyetemes energiától.

A Ho’oponopono (ho-o-pono-pono) problémamegoldó módszer hawaii eredetű „gyógyító” művészet, a megbocsátás és megbékélés eszközeivel.  Olyan életfilozófia, melynek révén kijavíthatjuk, majd az isteni (tudatfeletti) elmének átadhatjuk törlésre azokat az emlékeket és programokat, amelyeket örököltünk, és amelyek a tudatalatti elménkben raktározódtak el.
Forrás: Wikipédia

Hogyan működik a Ho’oponopono

Ennek a rituálénak a gyakorlása lehetővé teszi, hogy elengedd a negatív érzelmeket, különösen a haragot és a neheztelést.
Az ősi hawaii  emberek megértették, hogy az olyan negatív érzelmek, mint a harag és a neheztelés, csak annak ártanak, aki nem tud megbocsátani. Ez nem helyes vagy helytelen, hanem egy szimbolikus módja annak, hogy megszakítsuk a kapcsolatot azzal az eseménnyel vagy személlyel, aki fájdalmat okoz nekünk.

 Ha elengedjük ezeket a negatív érzelmeket, amelyek csak fájdalmat okoznak nekünk, akkor meggyógyulhatunk és boldogok lehetünk.

A megbocsátás hawaii gyakorlata 4 egyszerű lépésben

1. lépés: Sajnálom ( bűnbánat )

Felelős vagy mindenért az elmédben, még akkor is, ha úgy tűnik, mások hibája.  Itt 100%-os felelősséget vállalsz a helyzetért vagy eseményért, és elfogadod, hogy rendben van, ha szomorú vagy és sajnálod.

Kezdetben olyasmit válasz, amelyről  már tudod, hogy magadnak okoztál, pl:

– túlsúlyt, alkoholt, cigaretta függőséget..
– összpontosíthatsz egy érzésre pl:  a haragra, dühre, amit érzel,
– egészségügyi problémákra …

Tehát válaszd ki azt a problémádat, ami zavar, és mond el magadnak , hogy sajnálod a történteket, vállalod a felelősséget, és úgy döntöttél, hogy meggyógyulsz belőle.

Kezd el most mondani, hogy sajnálod..
Ez az első lépés: „Sajnálom”.

2. Kérlek, bocsáss meg nekem ( megbocsátás )

Nem számít, kitől kérsz bocsánatot (a belső éned,  az isteni lény). Bármi legyen is a hited, érezd a bűnbánat és a megbocsátás szavainak erejét, feltétel nélküli szeretettel. Többször is elmondhatod és emlékezz az 1. lépésre és gondold komolyan.

Kezd el most mondani, hogy: kérlek, bocsáss meg…
Második lépés: „ Kérlek, bocsáss meg .”

3. Köszönöm ( hála )

Itt sem számít, hogy kinek vagy minek mondasz köszönetet. Köszönd meg a testednek mindazt, amit érted tesz. Köszönd meg Istennek, az Univerzumnak.  Köszönd meg bárminek is, ami épp most bocsátott meg neked.
Csak mondogasd folyamatosan:  ” Köszönöm.”

4. Szeretlek

Mondd, hogy : Szeretlek  téged.
Mondd ezt a testednek, mondd ezt Istennek, a levegőnek, amit belélegzel, a háznak, amely menedéket nyújt neked.  Mondd ezt újra és újra és érezd a szeretetet. . Semmi sem olyan erős, mint a Szeretet.

Ho'oponopono ima

Sajnálom.
Kérlek, bocsáss meg nekem.
Köszönöm.
Szeretlek.

                      Egy gyönyörű  Ho’oponopono dal, érdemes hallgatni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Close Menu
G-T3SV4QVC33